3voor12 Gelderland

Botte Bijl Festival in de Gelderlandfabriek

10 november in Culemborg met o.a. Viper 3.0 (Tiel) en Blackstroke (Arnhem)

Op 10 november organiseert Stichting Lumberjack i.s.m. de Gelderlandfabriek in Culemborg een gloednieuw festival: Botte Bijl. De locatie van de Gelderlandfabriek wordt voor één avond omgetoverd tot een plek waar elke 'lumberjack', stoere man of vrouw en iedereen die van stevige muziek houdt zich thuis zal voelen.

De stevige muziek die je kunt verwachten komt van vijf bands, waaronder White Boy Wasted. Deze jonge speedrock band is momenteel een van de meest veelbelovende acts uit Eindhoven. Ze zijn ‘dirty, mean, fast, loud, heavy, ugly, energetic and above all unique’. Viper 3.0 (Tiel) is de nieuwe versie van de band Viper die twintig jaar geleden Pocketpop won. Nu zijn de heren terug met hun harde en meedogenloze mix van funk, rock, hardcore en crossover.

Spark Of Sanity (Zaltbommel/Bommelerwaard) valt met hun eigen rocknummers met name op door de invloeden van vele andere stijlen binnen de rockmuziek zoals punk en indierock. Aan de andere kant zijn er funky gitaarriffs te ontdekken. Vexation (Amsterdam) is een vijf-koppige heavy metalband. Hun eigen old-school nummers vol heavy gitaarwerk en tempowisselingen brengen een muur van geluid. De muziek van de ‘alternative metal’ formatie Blackstroke (Arnhem) kenmerkt zich door een eigenwijze stijl, geïnspireerd op meerdere muziekgenres. Stevige refreinen met vette gitaarpartijen worden afgewisseld met stukken waarbij melodie en zang centraal staan.

Naast stevige muziek en activiteiten rondom de ateliers van de Gelderlandfabriek is er ook randprogrammering op het festival. 

Botte Bijl is 10 november vanaf 17.00 uur. Tickets via de Gelderlandfabriek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12