Luister éíndelijk een nieuwe track van Opgezwolle-producer Delic

Het bijbehorende schilderij ‘The Oasis’ wordt tijdens Amsterdam Dance Event tentoongesteld

We hebben er dik tien jaar op moeten wachten, maar hier is éíndelijk weer een nieuwe track van de Zwolse producer Peter Blom alias Delic. ‘The Oasis’ is een productie die je je ook best op Eigen Wereld had kunnen voorstellen, met een bedwelmende triphop-beat met sierlijke strijkers, Oosterse melodieën, een gierende saxofoon en zelfs een klein knipoogje naar dubstep. En dan volgt er komend jaar ook nog een album! 'Een soort combi van Squarepusher, Dr. Dre, ABBA en fadomuziek', zei Delic er eerder al over.

Toen Opgezwolle in 2007 uiteen viel, bleven Rico en Sticks altijd in the picture. Maar hun sterproducer Delic? Die verdween naar de achtergrond, hij stortte zich op het schilderen en ging op wereldreis. Een van zijn schilderijen is The Oasis, laat hij weten, een drieluik dat hij maakte in een periode dat de belastingdienst beslag nam op al zijn eigendommen. ‘Ik was toen al een paar jaar geobsedeerd door de schilderkunst en gestopt met muziek maken.’ 

Tijdens het schilderen van The Oasis, begon het toch weer muzikaal te kriebelen bij Delic. ‘Maar ik was blut, en moest iedere maand geld afstaan aan de Belastingdienst.’ In die tijd kreeg hij allerlei serieuze aanbiedingen van labels, maar Delic besloot zichzelf nooit meer aan labels te willen binden. Hij besloot dus een baantje als schoonmaker te nemen. ‘Terwijl ik klaslokalen en kantoren in verlaten industriële gebieden poetste, luisterde ik over mijn oortjes naar hypnotische liedjes die me naar vreemde en prachtige werelden transformeerden.’ Dat wilde hij ook weer voor anderen betekenen. Over verloop van tijd sprokkelde hij dus weer een studio bij elkaar. Jaren na het schilderij volgde zo ook het nummer ‘The Oasis’. 

Het schilderij wordt tijdens Amsterdam Dance Event tentoongesteld door Amsterdam Street Art. Volgend jaar volgt het ‘meesterwerk’ van Delic: een boek met zijn schilderijen vergezeld door een album met tracks over die schilderijen. 

Meer ADE17 vind je in ons dossier. Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12