ESNS18: Komodo is een verkleedkist vol stijlen

Zowaar getuige van de coming out van Tommy Ebben

Je eerse single een dag voor Noorderslag uitbrengen, en dan toch hier staan, dan moet er wel wat aan de hand zijn. En jawel, Komodo is een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden. De coming out van brave borst Tommy Ebben. Deze singer-songwriter heeft een drietal wat degelijke albums uitgebracht op het label Goomah. Totdat een jamsessie met percussionist Gino Bombrini van het elektronische wereldmuziekbandje SKIP&DIE danig uit de hand liep. Commotie alom, en Komodo was geboren. Daar ze beiden vaak genoeg op Noorderslag hadden gestaan, durfde de organisatie de gok wel aan.

En hoe klinkt dat dan?
Komodo gaat echt alle kanten op, lang leve de muzikale lol. Net zo als de verkleedkist van Pirates Of The Caribbean, die ze blijkbaar op zolder vonden en doodleuk aangetrokken hebben. Er is de Beck-achtige eerste single 'Bengali Crown', dat is nog de meest gestructueerde van het geheel. Soms waan je je in een Amerikaanse hamburgertent waar de Cadillacs omheen geparkeerd staan. Blues, rock, surf, swamp, wie kent er nog de vuige rock van The Cramps? En zien we daar echt een elektrische sitar ten tonele komen? Want woestijnblues à la Tinriwen staat ook op hun repertoire.

Maar eh…ze zitten meteen op een major?
Ja hoor, deze Mata Hari-clan zit eigenwijs op een groot label. Er moet eerst nog wel een grote bierreclame van Komodo-muziek voorzien worden, om break-even te draaien. En de juiste balans van liedjesschrijver Ebben en ritmisch ontregelaar Bombrini is nog even zoek. Deze foyer van de grote zaal is niet de meest handige plek om in een vreemde eend te bijten, maar het spelplezier spat er van af. En dat is ook wat waard. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12