LL19: My Baby is een paddotrip op oesterzwammen

Psychedelisch rocktrio brengt drollenvanger-ethos naar Lowlands

My Baby is geen onbekende in het Europese festivallandschap. De Nederlandse band stond al op festivals als Glastonbury, Sziget en natuurlijk Lowlands. Radio-airplay krijgen ze weinig op de Nederlandse zenders - daar zijn de liedjes simpelweg te lang voor, maar op Eurosonic, het muziekindustriefeestje, overtuigen ze steevast met hun live-show. Boekers zijn er dol op, hoe hun psychedelische rocksound zich vertaalt naar de festivalpodia.

Het moet gezegd worden: My Baby is een festivalband ten top, het soort dat met hun mix van bluesrock en psychedelica een gigantisch, tentvullend geluid weet neer te zetten. En toch voelt het karikaturaal wanneer frontzangeres Cato van Dijck voor de tienduizendste keer haar mond opentrekt om te huilen als een wolf of haar mond openspert voor de zoveelste schreeuw, opruiende kreet of galmende voodoo-bezwering. En dan die ellenlange gitaarsolo’s en dat elektronisch vioolgeflodder dat als een bedwelmend wierrookgordijn wordt opgetrokken, waardoor je amper de vorm van de liedjes nog van elkaar kunt onderscheiden. Je zou haast vergeten dat My Baby eigenlijk geen enkel refrein of hook heeft die écht beklijft.

Ja, het is nogal karikaturaal, vooral als je ze zo op het podium ziet staan alsof ze net van een psytrance festival aan zijn komen wandelen. Dat is dan ook de wereld waarin de muziek van My Baby zich begeeft, met een achterliggend epos waarin hun zelfverzonnen heldin allerlei beproevingen overleeft om uiteindelijk een mindbending transformatie te ondergaan. Maar die transformatie, die blijft toch vooral hangen op het niveau van Niels en Laura die na hun weekendje Wildeburg de glitters van hun wangen vegen en in een drollenvanger stappen om vervolgens een dagje hun metaforische ballen eraf te trippen op een psytrance festival.

HET MOMENT:
Ze jakkeren stevig door, hoor, daar niet van, maar uiteindelijk is er in die uur-durende psychedelische trip geen song te vinden die je thuis zou willen opzetten. Mindbending zou het moeten zijn, maar stiekem is dit gewoon een paddotrip op oesterzwammen.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12