BKS19: Giant Swan dendert een uur lang dwars door een staalfabriek

Brits techno-duo neemt grijnzend het stokje over van het hardcore voorprogramma

Wat moet je in de zweterige tunnel van Stage Seven programmeren, nadat hardcore dj Bountyhunter de halve tent heeft afgebroken? Wie kan daar nou nog over heen? Nou, Giant Swan dus. Een Brits duo dat het gemeenste uit industrial, techno en - ach kom, ook gewoon hardcore pakt.

De jongen rechts bij de ingang houdt zich met twee handen vast aan een houten balk. Af en toe gooit hij zijn hoofd in de nek om naar lucht te happen en dan gooit hij voorzichtig twee handjes omhoog, om vervolgens weer snel houvast te zoeken. Pas na een kwartiertje laat hij nonchalant een hand los. Het zal vast het tijdstip zijn, de hitte en misschien net een beetje te veel van alles. Maar het is ook het geweld wat Giant Swan op het publiek los laat. Het duo kijkt elkaar recht aan, over een tafel vol apparatuur, voor twee oude gitaarversterkers. De rechter neemt het grootste deel van de apparatuur voor zijn rekening, headbangend schroeft hij de kicks alleen maar op en laat hij metaalachtige synths op elkaar inbeuken. Ondertussen gaat de ander, helemaal kapot. Zijn shirt al uit, en constant schreeuwend in een microfoon om vervolgens daar angstaanjagende loops van te maken. Heel af en toe samplet hij zichzelf zo dat het lijkt of er geen einde komt aan een doodsschreeuw. Net zo eng als opwindend, het type techno waar zelfs blackmetalfans zich in het zweet dansen.

HET MOMENT
Na een half uur geeft de jongen rechtsvoor het op. Dat houvast zoeken gaat niet meer werken, en probeer ook maar eens stil te blijven staan. Leuk dat Kraftwerk daarnet een Trans-Europees treintje het veld over stuurde, hier dendert een uur lang een kilometerslange goederetrein dwars door een staalfabriek. 

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12