BKS22: Nagasaki Swim is als een frisse wind in de Casbah

Rotterdamse indie-rocker ziet droom werkelijkheid worden

Wat is de Casbah zondagmiddag gaan lijken op een Finse zweethut! Kieren en roest doordrongen van het moshpitzweet. Gelukkig gaan de indie-rock liedjes van Nagasaki Swim als een frisse wind door de Casbah. Zanger/gitarist Jasper Boogaard neemt ons mee in een wereld van fluitende vogeltjes en coole gitaar liedjes, je krijgt meteen zin om te zwemmen in het meer.

Jasper Boogaard heeft met de band Nagasaki Swim een ruwe diamant in zijn zak. Denk aan The Microphones, of een uitgeklede versie van The War On Drugs. Hij vertelt de Casbah een inspirerende anekdote: ‘In 2013 was de eerste editie van Best Kept Secret. Ik was toen vijftien en vroeg aan m’n ma of ik mocht gaan als bezoeker. Sindsdien ben ik iedere editie hier geweest, en nu speel ik er voor het eerst met Nagasaki Swim!’

En als je zo lang muziek maakt dan verzamel je natuurlijk een goede band om je heen. Rotterdamse muzikanten uit bands als KIEFF, Neighbours Burning Neighbours en natuurlijk Tramhaus staan rond Boogaard en vullen zijn frontmanschap moeiteloos aan. Heel tof, dat Nederengelse accentje en die lichte gruis op de gitaar. Boogaard is gewoon een vet goede songwriter en ook nog eens een liefhebber van de underground indie scene. Door jarenlang muziek uit te brengen onder zijn label Coaster Records stond hij aan de wieg van acts zoals Niko, Bounty Island, roelroel en das bisschen Totschlag. Mega cool dus!

HET MOMENT:
The Weight, Pt. 1 en 2 speelt de band op het einde van de set. Een supermooie indierock ballad over de dood. Boogaard zingt naar het publiek: ‘Have I made enough records, so I can go to sleep'. Gen zorgen Jasper, je kunt gerust gaan slapen vannacht, het was te gek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12