3voor12 Utrecht

Koekoek 030 presenteert drie maanden lang Utrechtse creatieve talenten op unieke locaties

Nieuw festival start op zaterdag 5 januari bij De Nijverheid

Zaterdag 5 januari start de eerste editie van Koekoek 030 Festival. Het festival presenteert drie maanden lang iedere zaterdag en zondag talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek, kunst- en designwereld op unieke locaties.

In de maanden januari, februari en maart openen 26 opvallende locaties in alle uithoeken van Utrecht hun deuren voor creatief talent. Locaties waar je niet snel een optreden verwacht worden tijdens Koekoek 030 Festival veranderd in een pop-up podium voor muzikale acts. Tegelijkertijd zijn er ook gastexposities van jonge talentvolle Utrechtse kunstenaars en/of designers. De komende maanden kun je onder andere terecht bij Karibu Café, Boulderhal sterk, De Moestuin, Krachtstation, Bij de Steef, Kantien, De Kromme Haring, 30 ML Coffee Roasters Leidsche Rijn, Werkspoorcafé de Leckere, Op Zuid, Café Averechts, De Botanische Tuinen, Molen de Ster, Fort Lunet IV, Oproer en Cultuur 19, Kringloop de Arm en Hof van Cartesius. De toegang voor de optredens en exposities is gratis.

Het eerste evenement van Koekoek 030 vindt zaterdag 5 januari plaats in culturele vrijhaven De Nijverheid in het Werkspoorkwartier. De Nijverheid is een rauwe plek met ateliers, gezamenlijke werkplaats, werkplekken, expositieruimte en een café met terras aan de kade. Om 17.00 uur speelt daar de Utrechtse bluesrock/folkrock band Heavy Whipped Cream. Vanaf die dag kun je in De Nijverheid ook de kunstexpositie van Suus Kwee bekijken. Een dag later speelt singer-songwriter Richard Cejer om 15.00 uur in restaurant Venster op het Berlijnplein. De expo die dan start is van Evelien Breeman.

De komende maanden zijn er ook nog optredens van onder anderen Loki, Boter Boter, Kittiwake en Gildor. Het volledige programma met alles acts, exposanten en locaties vind je op de website van Koekoek 030.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12