Pinkpop 2017: Alles is liefde bij Oh Wonder

Liefde in de grootste tent

Waar moet je als verliefd stelletje heen/ met je Tinderdate naartoe op Pinkpop 2017? Nee joh, niet naar Sean Paul of Broederliefde, dat is lust, geen liefde. Nee, voor een stukje tederheid moet je in de Brightlands Stage zijn waar de meest knuffelbare act van het hele weekend staat: het Londense duo Oh Wonder bestaande uit Engelsen Josephine Vander Gucht op toetsen en zang en Anthony West toetsen, zang en  gitaar. En dan staat er nog een live-band naast.

Warme synth- en dreampop doet de heupen bewegen, het liefst met je lover tegen je aan, natuurlijk. Het tempo ligt laag, dus de oproep van Vander Gucht om even lekker wild te gaan doen, komt wat raar over; daar lenen de soulvolle nummers zich totaal niet voor. De echt uitbundige momenten zijn spaarzaam, maar treffen wel doel.

Het Moment:
Die kinderlijke verwondering van Vander Gucht werkt heel ontwapenend. Op het nieuwe album Ultralife (‘out next month!!’) staat het nummer ‘High On Humans’ dat de twee hebben geschreven naar aanleiding van het aanspreken van vreemdelingen in de Londense metro. Een fijn, net wat meer up-tempo synthpopper die lekker knettert in je mond.

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12