3voor12 Den Haag

Volwassener geluid Inside Electron

"We moesten ons een eigen identiteit aanmeten."

Tweemaal schreven wij dat de jonge Haagse band Inside Electron singles had uitgebracht waar de invloed van U2 goed in hoorbaar was. De heren brengen vandaag hun eerste EP, genaamd Favourite Dream uit en hebben volgende week donderdag de officiële release in de Zwarte Ruiter, maar wij belden nu al even met zanger Bas Boudewijn.

"'Dark Sister' kwam vorig jaar in juni uit en daarna wilden wij vrij snel door, maar we hadden ook het idee dat al het materiaal dat volgde echt goed moest zijn." De zanger legt uit dat er een soort point of no return was bereikt en dat alles dat volgt beter moet zijn dan wat ervoor is uitgebracht. "Vandaar dat we uiteindelijk niet gelijk de studio in zijn gedoken maar even de tijd hebben genomen."

Om het beste resultaat te behalen, zette de band een crowdfundingsactie op, om op die manier zo veel mogelijk geld te kunnen investeren. "We hebben ruim vierduizend euro opgehaald, duizend van het VSB fonds maar de rest kwam van donateurs. Daardoor kregen wij nog meer het idee dat we verantwoordelijk om moesten gaan met het geld dat ons was toegezegd. We hebben een Airbnb gehuurd bij de studio in Amsterdam van ons eigen geld. In een week hebben we zes songs en een intro opgenomen."

Het resultaat klinkt anders dan eerder werk van de band. Scherper, spannender en een stuk minder U2-esque. "U2 blijft een van onze favoriete bands maar we willen natuurlijk niet vereenzelvigd blijven worden met die band. We moesten ons een eigen identiteit aanmeten. Vandaar dat we ook veel naar andere bands als Nothing But Thieves en The Killers zijn gaan luisteren." Resultaat is een plaat die al een stuk volwassener klinkt dan eerder materiaal.

De show van komende donderdag in de Zwarte Ruiter is iets waar de band erg naar uitkijkt. "We hebben er veel zin in en we geven altijd alles." Volgens Boudewijn is dit een belangrijke show, want naast bekenden en familie zullen er ook nieuwe fans voor de band gewonnen moeten worden. "Het voorprogramma is overigens ook heel tof. De band Peach (een overblijfsel van Forever Saturday, red.)  gaat dat doen. Heel goede muziek en leuke gasten.", aldus Bas.

Hoe de toekomst er uit gaat zien weet Bas nog niet. "We willen zo snel mogelijk weer de studio in. Daarnaast doen we mee met Talent Event en de Nobel Awards in Leiden. Als je daar alle voorrondes doorkomt heb je een hoop toffe podia gehad." Voor het volgende jaar is de Popronde een van de doelen. "Maar voor nu kijken we alleen nog maar naar komende donderdag."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12