BKS19: DJ Koze heeft de boer, de nel en de aas

Van zonderling tot hitkanon

Dj Koze weet waar hij aan toe is. Hij weet dat zijn publiek net 1,5 uur bloedserieuze indie van Bon Iver achter de kiezen heeft. Sterker nog: dat velen daar speciaal hun kaartje voor gekocht hebben. En dus trakteert hij ze de op misschien de beste indie - Kompakt kruisbestuiving ooit: een Supermayer remix van Rufus Wainwright. Veertien minuten van puur liedje naar warme house en weer terug. Een liedje met een Duitse titel nota bene: 'Tiergarten'. Veni, vidi vici? Zeker wel.

Van daaruit begint Koze rustig te bouwen met open tracks, niet te snel en te hard, rustigaan iedereen meenemen de tunnel in. Af en toe even open laten vallen met een break of een vocal, voorzichtig inlossen maar zeker de tent nog niet op zijn kop zetten. Met nog een half uur op de teller moet dat moment natuurlijk wel gaan komen.

De oude Koze had zijn publiek nu lekker het bos in gestuurd. Tien jaar terug was hij die man die op het cruciale moment zo'n rare ontwrichtende plaat koos die zijn fans te gek vonden maar die het grote publiek linea recta terug naar een andere zaal stuurde. Maar vandaag de dag (en right here right now) heeft Koze de verantwoordelijkheid over de grote tent, dus we krijgen een West-Afrikaanse gezelligheidsplaat.

HET MOMENT
Dat laat twintig minuten over, die hij volledig voor zichzelf gereserveerd heeft. Koze heeft namelijk niet één, niet twee maar drie crossover feelgood hits: 'Pick Up', 'Operator' en 'It'll All Be Over'. Hij speelt ze alle drie uit als een klaverjasser die grijnzend de boer, de nel en de aas uit zijn mouw schudt. Onuitstaanbaar, maar wat zou jij doen?!?

​​​​​​​Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12