Bloedrode luchten en freaky kinderen in nieuwe video van DOOL

Ryanne van Dorst onderzoekt de parallelle opties in het leven

Ryanne van Dorst maakt zich met haar band DOOL op voor album nummer 2. Ze maakte ooit naam als Elle Bandita, maar vond zichzelf totaal opnieuw uit met deze bezwerende band. Weg zijn de gekke fratsen en clowneske stunts, DOOL is veel intiemer en intenser. De tweede single van het nieuwe album Summerland baadt in symboliek - huilende wolven en bloedrode luchten - en dat zien we ook terug in de video. Die is gemaakt door Nina Spiering, die eerder werkte met Blaudzun en Bart Constant.

‘In het nummer onderzoek ik het idee dat bij elke belangrijke keuze die je maakt in het leven, de andere opties in een parallel universum tot een andere uitkomst leiden’, aldus Ryanne van Dorst. ‘Het is uitdagend om te denken over andere dimensies waarin die andere opties echt bestaan. Ik heb Nina een persoonlijk verhaal verteld over een vriendschap die misgelopen is. We spelen het nummer daarom op drie verschillende sets. Ik ben heel blij met de video.’

Summerland verschijnt 10 april, net op tijd voor Roadburn. Binnenkort verschijnt een uitgebreid interview met Ryanne van Dorst op 3voor12.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12