3voor12 Utrecht

Iconic Albums opent met legendarisch debuutalbum van Urban Dance Squad

De Helling en Behind The Music lanceren nieuw live interview format

Iets meer dan dertig jaar geleden verscheen Mental Floss for the Globe, het debuut van de Utrechtse band Urban Dance Squad en één van de belangrijkste albums in de Nederlandse popgeschiedenis. Met deze plaat start op donderdag 9 april in De Helling de reeks Iconic Albums. Daarin staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt.

De Iconic Albums serie is ontwikkeld door De Helling en Behind the Music, de interactieve talkshow van video interview platform FaceCulture. Eerder interviewden zij gasten als Typhoon en Torre Florim. In Iconic Albums staat echter geen geen persoon, maar een invloedrijk album centraal.

Tijdens deze eerste editie wordt Arjen de Vreede (DJ DNA) live op het podium geïnterviewd en vertellen andere hoofdrolspelers hun verhaal vanaf een groot scherm. Ook zijn er unieke beelden uit die tijd te zien, zoals bijvoorbeeld deze originele versie van de video van Deeper Shade of Soul die dit weekend op internet verscheen.

Tijdens de avond laat behalve DJ DNA ook bassist Silvano Matadin zijn licht schijnen op de tijd rondom Mental Floss For The Globe, via een vooraf opgenomen video interview. “Ik was in de Vrije Vloer mede-verantwoordelijk voor de Urban Funk avonden en stond zo aan de basis van de Urban Dance Squad”, legt de inmiddels in Zwitserland woonachtige bassist uit. “Het was een jongensdroom die uitkwam.”

Ook Jean-Marie Aerts (TC Matic) die Mental Floss For The Globe produceerde  vertelt zijn verhaal op camera. Daarnaast delen getuigen van het eerste uur Jeroen ‘Buffel’ Meijerink (Vrije Vloer vrijwilliger en UDS-lichtman) en Theo van Eenbergen (geluidsman) hun ervaringen op groot scherm. De avond wordt afgesloten met een live act die de muzikale erfenis van UDS eert.

Te zien: Iconic Albums: Behind the Music met Mental Floss for the Globe, donderdag 9 april 2020 @ De Helling, Utrecht

In de afgelopen jaren hebben we op onze site langere stukken geschreven over Mental Floss for the Globe en over de eerste bewogen jaren uit de groepshistorie van de Urban Dance Squad.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12