3voor12 Gelderland

Achterhoekse rockband Stainless presenteert debuut-ep

Vrijdag 22 september in City Lido in Groenlo

Rockband Stainless uit Groenlo/Beltrum presenteert vrijdag 22 september in City Lido in Groenlo hun debuut-ep Queen of Hearts.

De band - geïnspireerd door Bon Jovi, Guns N' Roses, The Black Crowes, Whitesnake en Iron Maiden - bestaat uit de broers Bas Lurvink (leadzang, leadgitaar) en Koen Lurvink (ritmegitaar), Patrik Vulic (bas) en Daaf Bleumink (drums). Ooit begonnen als een rockcoverband maakten de bandleden in 2020 de overstap naar eigen werk. In de S&K Audiostudio van Dick Kemper werden zes nummers opgenomen voor hun debuut-ep Queen of Hearts.

"Dick is een ware professional die zijn vak verstaat," aldus Bas. "We hadden er het volste vertrouwen in dat hij onze muziek recht zou doen, en dat is hem zeker gelukt.” De uiteindelijke mix werd verzorgd door Annemieke Drenthen en haar man Michel in hun studio in Borculo. “We hadden een geweldige klik met beide partijen, wat zeker heeft bijgedragen aan het eindresultaat waar we enorm trots op zijn." Als voorproefje op de ep bracht Stainless debuutsingle 'Here's to the Nights' uit die onder meer te horen was op 3FM in Debuut in een minuut tijdens de middagshow van Barend & Benner.

De presentatie van de ep is vrijdag 22 september in de grote zaal van City Lido in Groenlo, de thuisbasis van de band. De zaal opent om 20.00 uur en de toegang bedraagt €6, inclusief garderobe en een consumptiemunt. Het voorprogramma is door The Cool Trick uit Neede, een punkrockband die al op meerdere internationale podia heeft gestaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12