3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Lookapony heeft gebrek aan looks

Eindhovenaren dienen meer als achtergrondmuziek

Het is even zoeken, maar naast de Thunderbolt ligt de Thunder Alley verstopt. Een vervormde muziekwinkel door onze vrienden van Sounds, met een barbier en podium. Het lijkt haast een soort Record Store Day. De schuur is bedekt met Perzische tapijten en wordt bezaaid door publiek. Maar of ze nou echt voor Lookapony komen, valt te betwijfelen.

Lookapony: die naam kennen we. De mannen uit Eindhoven zijn een fris garagebandje, die we onder andere al op festivals als Incubate voorbij hebben zien komen. Het is lekker snel en jong, maar lijkt niet helemaal tussen het programma van Paaspop te passen. Het is geen Broederliefde voor de jeugd, maar sluit ook niet aan op de passie die de oudere generatie voor Henny Vrienten mee naar Schijndel neemt. Desondanks staat de Thunder Alley goed gevuld, maar meer met een zootje ongeregeld. De Eindhovenaren dienen meer als achtergrondmuziek dan wat anders, maar met hun ‘’zometeen lekker bier zuipen ‘fnie?!’’-mentaliteit lijkt het ze zelf niet zo uit te maken. Het publiek komt en druipt af, terwijl de mannen zelf hun brakke campingnacht op het podium lijken te verwerken. Schor hoort weliswaar bij hun rouwe stijl, maar in de Thunder Alley wordt het wel erg tot een extreem getrokken.

Echter past het viertaal hiermee ook weer juist bij het obscure karakter van het fenomeen Paaspop. Verwilderde tienercoupes die aanzetten tot meer bierconsumptie, in een paleis van haarstijlen, tapijten en LP's. Lekker voor tussendoor, maar verder beter om te bewaren voor Record Store Day.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12