3voor12 Tilburg

WOOHAH!2018: Even je beentjes gebruiken bij Lil Boat

Waterfietsen kan gewoon op hiphopfestival

Het is een idee zo simpel, dat je je kan afvragen waarom andere festivals het niet eerder hebben geprobeerd. Op het pad tussen The Block en de Canna Stage is een binnenmeertje dat de aandacht van alle voorbijgangers trekt, met dank aan Lil Boat: tien minuten gratis waterfietsen onder toeziend oog van een rapper die wel heel veel wegheeft van Lil Yachty. Het grote verschil: dit is een groot spandoek met een tekening van Tom van de Endert.

Tussen alle wachtenden staan de breedlachende organisatoren Frank Klick en Sidney Marte, die we natuurlijk kennen van Banganagangbangers, en hier erop toezien dat alles ordentelijk loopt. Marte: "Het idee van waterfietsen komt van Bas Veekens van 013, maar het bedenken van de naam en de aankleding, dat zijn Frank en ik." Een schot in de roos, maar wel eentje die een zetje in de rug nodig had. Marte: "Mensen dachten dat je moest betalen, dus toen we een bordje met 'gratis' ophingen, liep het opeens storm."

Dat blijkt, want het is druk en er zijn toch zeker een stuk of tien waterfietsen te water. Beveiligers zijn aanwezig en in het water is een man die volgens Marte voorzien is van alle zwemdiploma's en vereiste certificaten. Alleen het instappen zorgt voor wat schommelende bootjes, maar de organisator merkt op dat nog niemand in het water is gevallen. "Ergens zou ik dat wel grappig vinden, maar het is wel zuur dan als je dan een goed pakje aan hebt. Aan de andere kant droogt dat hier natuurlijk wel binnen no time weer op."

En dat het warm is, dat merken Daan (16) en Simon (17) uit Amsterdam ook op. Zij hebben net lekker kunnen trappelen, maar van verkoeling was weinig sprake. Daan: "Het leek mij wel lachen, het was gratis, maar het is nog best warm zo op het water met de zon op je hoofd." Het tweetal moest dan ook de impuls onderdrukken om in het water te springen, maar hun tijd is beperkt. Simon: "Snel door naar Scarlrxd, daar hebben we echt ontzettend veel zin in."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12