steun 3voor12

King Princess is je nieuwe favoriete gay popicoon

Video: 'Gay zijn is prachtig. Het is een religieuze ervaring.'

Popicoon in wording King Princess is bezig met een pijlsnelle weg naar de top. De negentienjarige songwriter en producer, geboren in New York als Mikaela Straus, tekende voor haar allereerste EP Make My Bed op het label van Mark Ronson. Ook zit ze al in de studio met Romy van The xx, en Harry Styles is fan van het eerste uur. En begrijpelijk: haar zelfgeproduceerde gitaarpopliedjes zijn romantisch en melodieus, met een flinke dot melancholie en een niet al te zuinige snuf glitter. En Mikaela barst zelf ook nog eens van de droogkomische charme. 

Voorafgaand aan haar eerste show in Amsterdam vertelt King Princess aan 3voor12 hoe haar hit '1950' tot stand kwam (onder de douche), over haar muzikale opvoeding, de bijzondere sfeer die in het publiek hangt bij haar shows, en hoe het is om onderdeel uit te maken van een nieuwe lichting popartiesten die eindelijk openlijk queer kunnen zijn: 'Je mag er nu niet alleen gay uitzien; je mag ook zeggen dat je gay bent!'

Fragmenten uit dit interview hoorde je ook in de #20GayTeen Special in 3voor12 Radio, over de jonge artiesten die strijden voor gelijkheid voor LHBT'ers. Luister die special hier terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk