3voor12 Tilburg

Paaspop 2019: Een uur lang keihard gaan met Donnie en Joost

Broeders-van-een-andere-moeder gedijen goed in het Schijndelse

Een grote tent, die Phoenix. Hebben rappers Donnie en Joost dan genoeg starpower om de hele area te kunnen vullen? Om maar met De Jeugd te spreken, ja natúúrlijk! Het lukten de twee graprappers vorig jaar nog samen Carré uit te verkopen en hier in Brabant gaan de jongeren net zo hard op de trapbeats van het duo. Vooral als opener 'Parmezaan En Linkerbaan' binnenklapt, is het meteen raak. Het is hier snikheet en druk; de ideale omstandigheden voor de Chubby Scandinavian Boy en Mannelijke Gwen Stefani, zoals Joost en Donnie zich respectievelijk omschrijven. Het tweetal staat als een stel dompteurs te springen op het podium en gebiedt iedereen om bij 'Domme Patta' een schoen in de lucht te houden, wat natuurlijk ook gebeurt.

De waanzinnigheid is gigantisch: de kolkende massa verandert iedere keer weer in een moshpit (Donnie: 'Ik wil de pit nog groter zien dan de scrotum van een 80-jarige!'), teksten worden luidkeels meegeschreeuwd en dan moet de grootste verrassing nog komen: Lange Frans stapt opeens op het podium. Onder luid gegil beginnen de klanken van 'Het Land Van' en vloeien hier en daar wat tranen. Een luid applaus klinkt na afloop voor Lange Frans, maar: 'Nu ook applaudiseren voor mijn protegé Donnie' vraagt de Amsterdammer.

Als hij van het podium af is, volgen er nog wat nummers uit het eigen repertoire van de jongens. Met onder andere ‘Tuinslang’, ‘Meeuw’ en ‘Glaasie Water’ is het weer heerlijk hard gaan en die enorme moshpits die we al hadden gezien, wordt op z'n allergrootst voor afsluiter ‘Zaanse Mayo’. Een legendarisch optreden waar men nog lang over na zal praten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12