Rotterdam Ahoy bouwt nieuwe concertzaal voor 7800 man

RTM Stage opent in september, eerste concert is aangekondigd

Rotterdam Ahoy krijgt er een nieuwe concertzaal bij. Donderdag werd aangekondigd dat Chef’Special op 12 december 2020 in RTM Stage zal spelen, maar naar alle waarschijnlijkheid beleeft de zaal al twee maanden eerder, in oktober, zijn vuurdoop. Er past maximaal 7819 man in en hij kan ook worden omgebouwd tot een intiemer theater met 2863 stoelen. Daarmee zit de maximale capaciteit van de zaal tussen de AFAS Live (6.000 mensen) enerzijds en de Ahoy Arena (16.424) en de Ziggo Dome (17.000) aan de andere kant. ‘Een mid size arena dus’, vertelt Susanne Blaas van Ahoy.

Naast RTM Stage bouwt Ahoy ook het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), aldus Blaas. ‘Het is volledige nieuwbouw, een compleet nieuwe ruimte aan de voorzijde van het gebouw. We bouwen aan de nieuwe muziekzaal slash theaterzaal die tweeledig inzetbaar is, naast een congrescentrum van 35 zalen. We openen al in september, maar de officiële opening is in januari 2021, als we vijftig jaar bestaan.’

Een concertzaal en een congrescentrum onder één dak, dat klinkt niet bepaald sexy. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. ‘De architect heeft de opdracht gekregen om de nieuwe zaal twee functies te geven en daarin is hij perfect geslaagd, wij snappen ook wel dat een consument niet in een congrescentrum naar een concert wil. Je krijgt een goede concertbeleving.’ Er zullen meerdere concerten en publieksevenementen per maand gaan plaatsvinden, en het programma zal in de komende maanden meer vorm krijgen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12