Kabinet hakt maandag knoop door over evenementen zonder overnachting

Bij verbod houdt ID&T het kort geding aan

De meerdaagsfestivals zijn tot zeker 1 september verboden, maar het leek er even op dat we nog tot 13 augustus zouden moeten wachten om te horen of evenementen zonder overnachting in de tweede helft van de maand wél of niet zouden kunnen doorgaan. Een onwerkbare situatie, vond de livesector, en daarom gaat het kabinet daar toch al eerder een besluit over nemen. Om precies te zijn, aanstaande maandag 2 augustus. Dat weet ID&T te melden in een persbericht.

‘We zijn blij dat we samen met de Alliantie van Evenementenbouwers het kabinet hebben kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van snelle besluitvorming voor onze branche’, aldus Rosanne Janmaat, COO van de ID&T Groep. ‘Wij gaan er vanuit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier.’

Tot er een besluit valt over die eendaagsfestivals stelt ID&T het kort geding uit dat zij met 44 mede-eisers hebben ingediend. Besluit het kabinet om de eendagsfestivals tot 1 september alsnog te verbieden? Dan zal ID&T het kort geding alsnog doorzetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12