ID&T zet kort geding tegen de staat toch door

Dance-organisator wil duidelijkheid over festivals

Het stond even on hold in afwachting van gesprekken met het kabinet, maar het kort geding tussen ID&T en de overheid gaat nu toch door. De dance-organisator legt zich neer bij het verbod op meerdaagse festivals (waaronder hun eigen Decibel en Mysteryland), maar wil duidelijkheid afdwingen over eendaagse festivals na 13 augustus. Die duidelijkheid moet er voor 1 augustus zijn, vinden de eisers. Naast ID&T zijn dat zo'n dertig andere partijen, waaronder Apenkooi, Zeezout, Paaspop en de Dutch Grand Prix. 

Voor meerdaagse festivals met camping viel maandag het doek. Het kabinet vindt het risico op fouten in het testsysteem te groot. Tienduizenden bezoekers zouden ter plekke meerdere keren getest moeten worden, omdat een negatieve test niet langer dan 24 uur geldig is. De regels voor Testen Voor Toegang werden aangescherpt toen op het opengaan van het nachtleven een enorme hoos besmettingen volgde. 

Rosanne Janmaat, COO van ID&T snapt dat besluit wel. 'Hoewel we ontzettend teleurgesteld zijn dat we voor het tweede jaar op rij een editie van Mysteryland en Decibel outdoor moeten missen, hebben we begrip voor het verbieden van festivals met camping. Samen met onze leveranciers en artiesten, zijn onze teams het hele jaar keihard aan het werk om er alles aan te doen om onze bezoekers een fantastische ervaring te geven, echter blijkt na overleg met de verschillende overheidsinstanties dat het logistiek onuitvoerbaar is om de campinggasten elke 24 uur te hertesten.'

Wel houdt ID&T vast aan de resultaten van de Fieldlabs, die volgens de organisatie lieten zien dat eendaagse evenementen met duizenden bezoekers veilig te organiseren zijn. De eisers willen dat het kabinet die resultaten opvolgt. Het is de vraag of de rechter ze daarin gelijk zal geven, want de Fieldlab onderzoeken vonden plaats voor de intrede van de deltavariant, waarvan we inmiddels weten dat ook gevaccineerde mensen ermee besmet kunnen raken. ID&T wil dat de zaak zo snel mogelijk dient.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12