Lowlands gaat niet door

Het kabinet zet een streep door alle meerdaagsfestivals tot 1 september

De kogel is door de kerk, de festivalnazomer is definitief gecanceld: het kabinet vindt het onverantwoord om meerdaagsfestivals toe te staan in augustus. Daarmee gaat definitief een streep door Lowlands, maar ook door o.a. Down The Rabbit Hole en Mysteryland. Eerder leek het er nog op dat de festivals tot 13 augustus moesten wachten op meer zekerheid. Eendagsevenementen moeten nog wél wachten tot 13 augustus. Dat maakt het kabinet vandaag bekend in een persconferentie. 

Vorige week struikelde Pukkelpop al over het dagelijks testen op het festivalterrein, Rutte stelt dat het dagelijkse hertesten van festivalbezoekers ook in Nederland voor de festivalbranche onhaalbaar is. Rutte: 'Er was goed overleg met de sector, en de gezamenlijke conclusie is dat het niet realistisch is.'

'We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie', schrijft Lowlands. 'Twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, cateraars, hun personeel en  honderden zzp-ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival. Zonder jullie creativiteit, tomeloze inzet en enthousiasme zou Lowlands niet kunnen bestaan. Ook dank voor de overheid vanwege hun constructieve houding en het mogelijk maken van een garantiefonds waardoor het voortbestaan van de sector en dus ook Lowlands gewaarborgd is.' Alle kaartkopers krijgen automatisch een refund. 

Dit bericht wordt aangevuld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12