Het debuutalbum van Tale Of Us is echt alleen piano ambient

Geen beat te horen bij de Italiaanse dansvloermeesters

Deutsche Grammophon? Een klassiek label? Niet gewoon op hun eigen Afterlife? Alleen al het label waarop het langverwachte eerste album van Tale Of Us zou verschijnen wekte nieuwsgierigheid. En toen kwamen de eerste tracks: beatloze elektronische muziek, ambient, composities die eerder doen denken aan neo-klassieke producers als Max Richter of Johann Johannsson dan aan de dwingende melancholische techno waar we Matteo en Carmine van kenden. Nu is Endless daadwerkelijk uit, en zoals we inmiddels wel voelden aankomen: er is daadwerkelijk geen beat op te horen. 

Aan het Duitse magazine Groove leggen ze uit dat ambient altijd een belangrijk aspect van hun werk geweest is. Matteo: ’We zochten een label dat dit geluid representeert, om een statement te maken en te laten zien dat we deze muziek serieus nemen en beheersen. […] We willen zeggen: kijk, dit zijn wij ook, dit is deel van ons verhaal. Al is het zeker niet het laatste hoofdstuk.’ Daarop volgt meteen de belofte dat ‘dat andere Tale Of Us album’, ook nog komt. ‘Maar met dit album wilden we ons van alle beperkingen ontdoen en onze ware passie verkennen. Misschien had dit album later uit moeten komen, misschien is het nu goed, uiteindelijk maakt het niet uit. Hier is in elk geval muziek die je niet verwacht en die de weg vrij maakt naar het volgende album.’

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op SpotifyNog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12