3voor12 Utrecht

BFU19: De drie topacts van het Talentenpodium

Welke opkomende talenten willen we volgend jaar terug zien?

Naast het Hoofdpodium en het SENA Performers Podium was er op Bevrijdingsfestival Utrecht ook een Talentenpodium met overwegend lokale acts. Faradays, KNARS, Three Little Clouds (foto) en SKAV, geselecteerd door onszelf en DB’s, vulden het avondprogramma. Overdag lieten opkomende bandjes horen wat ze in petto hadden. Uit deze acht acts hebben wij er drie geselecteerd die de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Bricked Out
Tijdens de soundcheck tuurt zangeres Aurelia Wurfbain nog wat onzeker het halfvolle grasveld op. Met wiebelende stem test ze of de microfoon het doet, maar als de show dan echt begint, transformeert ze tot een ware performer. De zon, die precies tijdens de show van Bricked Out doorbreekt, past goed bij hun mellow indie-vibes. De nummers voelen oprecht en persoonlijk, de luisteraar weet waar het over gaat, ook als is de soms-rap achtige zang best moeilijk te verstaan. Hoewel de functie van de galm die af en toe op de vocalen zit niet altijd even duidelijk is en de gekozen momenten voor samenzang of solo’s soms wat willekeurig lijken, laat Bricked Out horen dat ze potentie hebben. Een eigen sound die klinkt naar meer. 

3000 Pieces
Alles klopt aan deze show van 3000 Pieces: de moves, de grooves en alle overige funky jazz-, rock- en fusionvibes. Hoewel de dynamiek tussen de frontman en -vrouw ontzettend tof werkt, is de ware eyecatcher toch écht de doventolk aan de zijkant van het podium. Gebarentaal was nooit zo gangsta. In elk nummer is weer een ander genre het hoofdingrediënt van de fusionmix. De vocalisten heben attitude, een ‘spice’ die misschien nog iets meer mag terugkomen in de overige instrumentatie. Het inmiddels aardig volle grasveld is duidelijk overtuigd. Het publiek groovet lekker mee en de ‘aaaw’ die klinkt als het laatste nummer wordt aangekondigd, liegt er niet om.

Between The Jars
Tijdens de soundcheck lijkt het even alsof Led Zeppelin op het podium staat. Het stukje ‘Whole Lotta Love’ dat Between The Jars laat horen, is nauwelijks te onderscheiden van het origineel. Invloeden van andere 70s-helden als The Doors zijn ook (en met vlagen misschien iets té) duidelijk terug te horen. Qua uitvoering en de performance doet Between The Jars nauwelijks onder voor deze rockhelden. Frontman Florian Albronda brengt elk nummer goed over. De muzikale invloeden zijn overduidelijk, maar de show in zijn geheel is gevarieerd. Een band die zichzelf goed weet neer te zetten op dit koude bevrijdingsfestival.

Gezien: Bricked Out, 3000 Pieces, Between The Jars, Cosmic Serpent, Magik Trick, Skylake, El Cappuccino en Coda @ Bevrijdingsfestival Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12