3voor12 Gelderland

Stadseiland Stek opvolger Festival Op ‘t Eiland

Nieuwe invulling stadseiland tijdens Vierdaagsefeesten in Nijmegen

Na een decennium kwam er dit jaar een eind aan Festival Op ‘t Eiland dat georganiseerd werd tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten op het Stadseiland aan de Waal. De organisatie maakte bekend dat het festival niet meer zal plaatsvinden door de enorm gestegen kosten. Op de oproep voor een nieuwe invulling na het wegvallen van Festival op ‘t Eiland kwamen vele reacties, waaruit uiteindelijk Strandbar Stek uit Nijmegen is gekozen.

Rond één groot podium met livemuziek komen diverse kleine podia om te verdiepen en verbreden. Elke dag heeft een andere culturele kleur met in de avond een muzikaal programma voor een uiteenlopend publiek. Stadseiland Stek gaat samenwerken met diverse Nijmeegse partijen. Zo zorgt Waalhalla voor een urban vibe met skatepark. Het naastgelegen café Waalzicht, waar vorig jaar al salsa-avonden gehouden werden tijdens de Vierdaagsefeesten, brengt de tropische sferen van Caribische Dansschool Aguanilé mee naar het eiland. Samen met poppodium Doornroosje en Waalhalla wordt gezorgd voor een brede muzikale invulling. Daarnaast wordt momenteel de samenwerking met diverse andere partijen besproken.

Paul Dirks, eigenaar Strandbar Stek: “We hebben ontzettend veel zin om er een prachtig evenement van te gaan maken. Strandbar Stek is ooit bedacht voor het eiland Veur-Lent met de ideeëncompetitie ‘langs de Waal’, dus het past als locatie uitstekend bij ons concept. Na twee succesvolle jaren op het Nyma terrein, moeten wij onze locatie per 1 juni verlaten, dus dit betekent meteen een mooie voortzetting van onze organisatie. We zetten alles op alles om er nu al een prachtig feest van te maken, om volgend jaar de puntjes op de i te zetten."

Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder ACBN & Vierdaagsefeesten: “We zijn enorm verheugd dat het stadseiland een prachtige nieuwe invulling krijgt. We hebben alle vertrouwen in Strandbar Stek om er iets moois van te gaan maken. Zowel de gezochte culturele invulling als de samenwerking tussen Nijmeegse partijen zien we terug in de plannen."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12