ESNS20: Quique houdt van zijn roots

Latin-rapper laat zelfs de stijfste hark dansen

Of de jonge Enrique Ebbink oftwel rapper Quique een gat in de markt gaat vullen valt nog maar te bezien. Maar wat zeker is is dat hij aankomende zomer heel wat harten gaat veroveren met zijn latin-rap. In 2018 ging de Nederlands-Colombiaanse rapper viral met de hit 'Bici', een cover van Nafthaly Ramona en Bizzey's Merry. Vorig jaar kwam zijn EP uit en vanavond toont hij een veelzijdige kant van zichzelf. Verliefd op zijn roots en de muziek rapt hij in het Spaans romantische latin-liedjes waarmee hij al op Down The Rabbit Hole en Woo-Hah stond. Vanavond presenteerde de rapper zich met one big smile en heel wat moves. 

En hoe was het?
De eerste helft was sterk. Quique weet wat hij doet en heeft zo'n ontzettende liefde voor zijn roots. Samen met zijn liveband pakt hij met grote lach en salsa-heupdansje het publiek in; het lukt niemand om helemaal stil te staan. Een geweldig moment is als hij Buena Vista Social Clubs 'Chan Chan' inzet en de foyer luidkeels meezingt. Maar dan zakt het even in. Zo gaat het een lange tijd goed. Zijn liedjes zijn consistent en variëren ook. De laatste twintig minuten besluit hij echter even niet meer de sweatheart uit te hangen. 

Oh, wat dan?
Nou, zijn liveband gaat de tweede helft het podium af. De livemuziek wordt vervangen door keiharde beats waar Quique overheen rapt en zingt. Dat is jammer, want juist met die band was hij net zo lekker bezig. Hij wil zich duidelijk van verschillende kanten laten zien. De show kakt ook niet volledig in, dus het is hem vergeven en is nog even dansbaar. Maar als de band voor de laatste twee nummers terugkeert gaan de heupen pas echt los. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12