3voor12 Amsterdam

Shamiro van der Geld nieuwe nachtburgemeester

Ambt dient van 2018 - 2020

Shamiro van der Geld is zaterdag in De Marktkantine door het publiek en jury gekozen tot nachtburgemeester van Amsterdam. Uit de aanmeldronde zijn zes kandidaten geselecteerd die zichzelf en hun plannen hebben gepresenteerd. Een vijfkoppige jury en het aanwezige publiek brachten na afloop hun stem uit. Van der Geld is unaniem gekozen. 

Hij volgt Mirik Milan op, die na zes jaar het voorzitterschap van Stichting N8BM A’DAM overdraagt, en daarmee ook zijn betaalde functie als nachtburgemeester van Amsterdam. De nachtburgemeester is in 2003 in het leven geroepen om het nachtleven in de hoofdstad een impuls te geven door vertrouwen te kweken bij de gemeente, het nachtleven en de inwoners van Amsterdam.

Over Shamiro
Van der Geld (32), geboren Amsterdammer, is televisiepresentator geweest en heeft radio en theaterwerk gedaan. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met het schrijven van zijn eigen muziek, MC-en en organiseert hij clubavonden als Orthogon Wolf, Vunzige Deuntjes, LAPA, Cantina. Zijn ambitie is de stichting verder uit te bouwen de komende jaren met als speerpunten het nachtleven bereikbaarder, inclusiever en verdraagzamer maken. 

Over de jury
De jury bestond uit Ahmed Mahamed (mede-oprichter van Dance With Pride), Sjoerd Wynia (AIR, Amsterdam Open Air, The Good Guyz), Jill Mathon (freelance journalist, copywriter), Lucienne Gena (directeur Meldpunt Discriminatie Amsterdam) en Marco de Goede (voorzitter Raad van Toezicht Stichting N8BM A’DAM).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12