ADE22: Rush Hour x Rainbow Disco Club serveert good vibes

Discoparels en Shazam-waardige wereldritmes op een liefdevol feest

Er kleeft een lange, liefdevolle geschiedenis aan de namen op de poster. Het Amsterdamse label Rush Hour is al jaren vaste gast op het Japanse boetiekfestival Rainbow Disco Club vertelde Antal in De Machine en vandaag is niet de eerste keer dat de Japanners in worden gevlogen voor een speciale avond tijdens ADE. RDC-resident Kikiorix mag het feest openen, dat dit jaar nóg bijzonderder is gezien het feit dat Rush Hour een kwart eeuw bestaat. Dat wordt op de zaterdag uitgebreid gevierd met misschien wel het gezelligste evenement van ADE.

Een streep zonlicht schijnt vanuit de binnenplaats de zaal in als Rush Hour-beloftes Kamma & Masalo beginnen aan hun relaxte middag-set. Terwijl uitgeslapen yuppen hun eerste Club Mate met vodka bestellen, draait het duo deze eclectische track met trancy vocalen, een meanderende synthsolo en af een toe een goede slap op de bas. Precies wat je vandaag wil horen. En als de liefdevolle vocalen van River Ocean’s ‘Love & Happiness’ aanzwellen terwijl Dr. Tiong – dj en vader van Kamma – en labelbaas Antal elkaar grappend op de schouder slaan, zegt die songtitel eventjes genoeg. Je hoeft niet vaker op de feestjes van Rush Hour te zijn geweest om vandaag de verbondenheid te voelen die in de lucht hangt.

Als het donker begint te worden en Rush Hour-opperhoofd Antal zelf plaatsneemt achter de draaitafels wordt de sfeer wat duisterder. Buiten en bij de bar is het rustiger, maar binnen wordt het dringen geblazen. Iedereen wil wat meekrijgen van de grootmeester zelf, die ritme en stevigheid verkiest boven de lieftallige, melodische set van zijn voorgangers. Het voordeel: buiten bij Otemba Sake kun je nu zonder lang in de rij te staan een heerlijke bak noedels bestellen. Slurp!

En dan Palms Trax, die precies twaalf uur geleden nog met grootse trance en techno een euforisch DGTL afsloot. Vandaag voegt hij zich naar de geest van de gastheren: Afrikaanse ritmes en vrije saxofoonsolo’s, het kan bij de Duitser niet swingend genoeg. De laatste negentig minuten nemen Antal, Kamma en Masalo b2b2b voor hun rekening. Samen brengen ze het gemoedelijke feestje naar een kookpunt. Antal hintte er al naar in 3voor12 Radio: als aller-, allerlaatste track klinkt de Kamma & Masalo edit van Discoteque’s ‘For Your Love’. Je weet dat hij komt, en toch blaast hij je ouderwets vrolijk van je sokken. Wedden dat je nog nooit zoveel dertigers uit hun plaat hebt zien gaan? Het applaus zegt genoeg.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12