3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: VANT geeft Paaspop politieke Provo kusjes

Grenzeloos genieten van planet earth met energieke indie

‘’We are VANT from planet earth, we don’t believe in borders’’, begint zanger Mattie aan zijn show. Stiekem is de band hartstikke Brits - evenals hun geluid - maar liever stopt VANT madeliefjes in je haar om de liefde te bedrijven op een picknickkleed. Het is tijd om VANT te sluiten in de Schijndelse indie-harten. Hoe? Met energieke indie en een goede lading politieke provo-houding.

‘’Let’s go back to the sixties!’’, roepen de Britten tijdens hun verzoek voor een sitdown. Vooraan speelt een huismoeder haar joint door, terwijl ze aan haar jurk wordt getrokken om omlaag te zakken. Gehuld in hema-bloemen gaat ze door haar knieën, waarna ze vlug weer door gaat met een robotdans. Paaspop is weer begonnen. Op haar paasbest. En na het optreden gaan we rechtstreeks naar de koeienstal om liefdesbaby’s te maken.

Naast de vredelievende, grenzeloze boodschap die VANT wil verduidelijken, zijn de Britten hun gelijktalige continent nog niet vergeten. Tussen hun uplifting indierock door wordt even een Fuck Donald Trump-je geroepen. De Brexit zit nog vers achter de kiezen, maar dat politiek verdriet maakt de set bepaald niet slechter. Naast alle prominente politieke statements, klinkt het viertal zo strak zoals de huismoeders in het publiek zich nog voelen. Snel, zuiver en catchy. Barstend van de energie hangt VANT net zo aan de lippen van hun publiek, als andersom. VANT hartje planet earth. En planet earth hartje VANT.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12