steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Utrechtse band met Nijmeegse links Rosemary & Garlic in Merleyn

Dreampop-band speelt 1 april in poppodium

De Utrechtse band Rosemary & Garlic, bestaande uit Anne van den Hoogen en Dolf Smolenaers, treedt zondag 1 april op in poppodium Merleyn in Nijmegen. De band met Nijmeegse links - Dolf en Anne studeerden allebei in Nijmegen en Anne zingt ook in de Nijmeegse band Habitants - maakt naar eigen zeggen dreampop.

De dromerige indie-folk van Rosemary & Garlic maakte een hoge vlucht toen de band The Kingfisher in eigen beheer uitbracht. Die plaat schopte het binnen een week tot Best Selling folk-album op Bandcamp en het nummer 'Old Now' is inmiddels meer dan 7 miljoen keer gestreamed. De band heeft sinds 12 januari 2018 hun debuutalbum wereldwijd uitgebracht via Nettwerk Music Group, ook het label van grote artiesten als Passenger, Angus & Julia Stone en SYML.  

De (inter)nationale belangstelling is groot: Rosemary & Garlic stond al op showcasefestivals als Eurosonic Noorderslag, SXSW (USA) en The Great Escape (UK). In het najaar van 2018 wordt een uitgebreide EU-tour gepland. Live speelt Rosemary & Garlic in een vier-mans bezetting met Anne op zang en akoestische gitaar, Dolf op keyboard en electrische gitaar, Dionne Nijsten  op cello en Tim Vermulst op drums/sound-wizzard.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland