3voor12 Gelderland

De beste Gelderse podcasts over muziek

Luisteren, luisteren, luisteren

Met tot in ieder geval 6 april 2020 geen live-concerten of muziekfestivals om te bezoeken vanwege maatregelen tegen het Coronavirus, kun je natuurlijk je hele platenkast doorspitten, muziekdvd's kijken of eindeloos streamen op Spotify. Maar je kunt jezelf ook even parkeren op de bank met een bak thee/koffie en ontspannen luisteren naar podcasts over muziek. 3voor12 Gelderland zet de beste Gelderse podcasts over muziek voor je op een rij.

Geluidsdruk
De Nijmeegse muzikanten Stefan Kollee (The Naked Sweat Drips) en Dan Hair spreken onder de naam Geluidsdruk Podcast met (inter)nationale muzikanten over het ervaren van druk en hoe daarmee om te gaan. Geluidsdruk publiceert de podcast via https://geluidsdruk.nl en via Spotify.

Where The Bands Are
Where The Bands Are is een platform waarop (live) muziek van bands en singer-songwriters uit Gelderland centraal staat. Eelco Walraven spreekt in zijn podcasts met Gelderse muzikanten en bands. De podcasts zijn te beluisteren via https://wherethebandsare.nl/stories/podcasts.

Gras
GRAS is een Apeldoorns talentontwikkelingsplatform dat lokaal muzikaal talent ondersteunt. In hun Zaaien & Oosten podcast praten ze met muzikanten, artiesten en organisatoren uit Apeldoorn om te achterhalen wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze doen wat ze doen. Te beluisteren via Spotify.

Radio Siberië
Een oudje en inmiddels voortgezet als Radio Siberië Radio. Opgestart door Willem Sjoerd van Vliet en Roy Santiago werden de podcasts van Radio Siberië tussen 2016 en 2018 gemaakt. Die oude afleveringen zijn nog te beluisteren via Spotify.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12