Frenna niet naar Suriname vanwege mogelijke moordaanslag

Rapper krijgt negatief advies van Nederlandse autoriteiten

SFB-rapper Frenna is niet alleen in Nederland superpopulair, maar ook in Suriname. Maar voorlopig zal hij geen voet aan land zetten in Paramaribo. Een groot concert in de Surinaamse hoofdstad gaat niet door, omdat Frenna van de Nederlandse autoriteiten het dwingende advies heeft gekregen niet op te treden. De reden is ronduit shocking: volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd zou er een moordaanslag op de artiest beraamd zijn.

"Mijn lang verwachte droomshow in Suriname moet helaas gecanceld worden. De aanleiding hiervan is een negatief reisadvies van de Nederlandse autoriteiten. Ik zal dit reisadvies, met pijn in mijn hart, moeten opvolgen en mijn reis en show moeten annuleren", schrijft Frenna in zijn verklaring op Facebook, die vergezeld gaat met een video. Frenna zelf noemt de aanleiding voor dat negatieve advies niet, maar de Surinaamse krant De Ware Tijd deed navraag. ‘Uit justitiële kringen verneemt de Ware Tijd dat de Nederlandse recherche betrouwbare informatie vanuit Suriname had gekregen dat hij het doelwit was van een moordaanslag tijdens zijn bezoek aan Paramaribo.’ Wat de achtergrond van die mogelijk aanslag is, weet de krant er niet bij te vertellen.

Frenna is in ons land niet te stoppen. In 2019 was hij de meest gestreamde Nederlandse artiest van het jaar op Spotify, en dat terwijl zijn album Francis in 2018 al uitkwam. Wel bracht hij in de loop van het jaar de ene na de andere streaminghit uit, zoals ‘Bébé’ en ‘Wat Is Je Naam’. Daarmee herstelde de rapper zich van de crisis van 2016, die hem bijna zijn carrière kostte. Toen moest Frenna in Suriname 77 dagen in de cel doorbrengen op verdenking van seks met een minderjarige en verspreiding van kinderporno (een filmpje waarop die daad te zien was). Een lange celstraf hing hem boven het hoofd, maar hij en zijn SFB-collega’s kwamen met de schrik vrij. Frenna bracht daarna twee SFB-albums en een soloplaat uit. In juni speelt hij met zijn band op Pinkpop en een maand later heeft hij zijn eigen 777 Festival in Den Haag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12