Vlaams-Egyptische Tamino put inspiratie uit Amsterdam

Nieuwe EP is hier alvast te beluisteren

‘In het Van Gogh Museum zag ik een schilderij van een skelet met een sigaar of sigaret en dat is me zo lang bijgebleven. Ik heb ‘Cigar’ daarop gebaseerd’. De Vlaamse Tamino was niet zomaar als toerist in Amsterdam. Nee, hij verhuisde er een paar jaar geleden naartoe om hier aan het conservatorium te studeren. Hij haalde inspiratie voor zijn eerste EP uit de Amsterdamse straten en lichten die hij zag vanuit zijn kamerraam, maar dus ook uit Nederlandse kunst.

In zijn muziek hoor je karaktertrekken van Tamino. Onder zijn diepzware stem hoor je luchtige tokkeltjes die zijn Egyptische roots door laten klinken. Zijn grootvader is Egyptisch en was een welbekend acteur en zanger in dat land. Tamino’s gevoel voor tragedie komt dus niet uit een vreemde hoek. Daarnaast is hij van zijn achtste tot zijn zestiende naar een theaterschool gegaan, maar zijn liefde voor muziek trok hem in een andere richting.

Met ambities voor het conservatorium bezocht hij meerdere muziekscholen, ook in België. Maar hij verhuisde naar onze hoofdstad. ‘Ik voelde me in Amsterdam het meest op m’n gemak. Tijdens de open dag had ik een soort voorgevoel dat ik daar de meeste creatieve vrijheid zou hebben. En dat klopt.’

Tamino’s muziek krijgt een dramatische rand door de meeslepende zang en donkere teksten. In ‘Reverse’ lijkt hij in een zwart gat te vallen en zingt: ‘Reverse my fall and leave me there / Nurse my soul into care / And If it’s fair you might as well leave it there’

De EP komt officieel op 5 mei uit, maar hier kun je hem alvast luisteren.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12