Broken Social Scene is terug met nieuw album

Eerste album in zeven jaar van gigantisch Canadees indiecollectief

Na zeven jaar is er weer een album van Broken Social Scene. Logisch dat het zo lang duurde, aangezien ongeveer iedereen uit het collectief andere bands heeft of solo dingen doet (zie bijvoorbeeld die goede Feist plaat die dit jaar uitkwam). Aan de andere kant: met meer dan 25 leden moeten er toch altijd wel een paar beschikbaar zijn om op te nemen. Toch?

Hoe dan ook, Hug of Thunder is nu uit. En het is precies wat je van een Broken Social Scene album verwacht. Ietwat bombatische indierock, zoals tien jaar geleden even populair was, met duidelijk de stempel van bandleider Kevin Drew. Nog steeds zijn de beste momenten de uitbarstingen en refreinen waarin de hele band lijkt te zingen. Niet verrassend dus, maar doordat het hele album klinkt alsof een grote groep vrienden na lange tijd weer ontdekt waarom ze ook al weer vrienden zijn, nog steeds enorm de moeite waard.

Je kunt de volledige plaat in dit artikel luisteren. Wil je meer nieuwe muziek ontdekken? Kijk dan eens in onze #nieuwemuziek-playlist op Spotify of check #nieuwemuziek op onze site.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12