3voor12 Amsterdam

De Amsterdamse trots van Popronde 2017

Nieuwe en oude bekenden zijn te vinden op het festival

Popronde 2017 staat voor de deur en er is wederom een waslijst geselecteerd aan bands en artiesten met een zak aan talent. En is het niet-te-missen Popronde Eindfeest op 25 november te vinden bij Q-factory.

Het grootste tourende festival van Nederland strijkt dit jaar neer in 41 steden en heeft 144 acts met een enorm potentieel. Uit Amsterdam hebben we alvast een paar namen uitgezocht die zeker het bekijken waard zijn.

Pip Blom
Pip is een dame met een goed gevulde cv. Met (nu al) twee tours door Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland op haar naam is zij sterk bezig. Daarnaast heeft ze ook in het voorprogramma van indie-helden Surfer Blood gestaan. Van Pip gaan we in de toekomst zeker meer horen. 

Benjamin Fro
Benjamin Fro laat zich in zijn geluid enorm inspireren door de 90's en 80's. Funky beats laten zich afwisselen met een stemgeluid dat fijn op het gehoor ligt. Kortom, het is hiphop in de traditie van N.W.A. maar dan in een modern jasje. 

Jagd
Dit bandje heeft met een eerste EP, die de band vorig jaar uitbracht, laten zien dat ze niet schuwen van vuige indie. Met nummers als Amber en Parlay als paradepaardjes laten ze veel potentieel zien. En dit potentieel is ook herkend; ze hebben vorig jaar de Amsterdamse Popprijs binnengesleept.

Fata Boom
Een van de kleurrijke hiphop-acts in de lijst van Popronde, waar bandjes doorgaans zwaar de overhand hebben. Ze hebben wat weg van Die Antwoord, maar zijn tóch net een streepje gekker. Juist daarom zouden ze van de zomer ook goed passen op de festivalpodia.

Yasmine
Bij Yasmine hoor je King Gizzard and The Lizard Wizard terug. Er zit een bepaalde obscuriteit in het geluid dat het interessant maakt om naar te luisteren. Op 4 mei presenteren ze hun eerste EP in OT301, en vanaf 14 september zie je ze dus nog vaker door het hele land.  

Ben je benieuwd naar de andere 139 acts op de Popronde? Check ze dan hier!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12