LL22: Rüfüs du Sol is niet bang om te shinen

Aan lasers en drumcomputers geen gebrek

De stijlkeuze voor de visuals bij de start van Rüfüs du Sol verklappen al wat het trio hier vandaag gaat doen: harder spelen dan in het verleden. De hele Heineken-tent kleurt enkel zwart-wit tijdens de eerste nummers en de aftrap voelt daardoor lekker grimmig. ‘Eyes’ is ook wel een topper om de vaart erin te krijgen. Met ‘Surrender’ krijgt zanger Tyrone Lindqvist daarna een eerste kans om zijn kenmerkende raspende stem weer eens zijn ding te laten doen. Hij klinkt extra rauw vandaag.

De tent kleurt helemaal rood bij ‘On My Knees’ en het Australische drietal begint meer stuwend te spelen. Met elk nummer lijken ze het meer te menen. Bij ‘Underwater’ zien we dan eindelijk alle kleuren van de regenboog in de lichten en lijkt het hele spectrum van Rüfüs zichtbaar. Dit is hoe we ze kennen: er wordt speels op de synthesizers gepingeld en de drumcomputers maken overuren. De mannen zijn niet bang om de lasers van stal te halen. Lindqvist staat ook even ín de lasers, waardoor het net lijkt alsof hij het Songfestival-pak van de Toppers aanheeft. Een beetje kitsch, maar ze komen ermee weg. De muziek is een soort EDM voor gevorderden.

Het is een uur lekker wegdromen, waarbij we wel bij de les gehouden worden. Bij de outro krijgt het publiek zoveel felle lasers over zich heen dat het lijkt alsof we door een beveiligde hal in een James Bond-film moeten manoeuvreren. Je merkt dat de raspende stem van de zanger ook zijn tol eist. Het maakt niet uit. Er worden heel veel filmpjes van het optreden gemaakt, zeker als de drop bijna komt. De zanger van Rüfüs du Sol merkt daar echter niets van. Hij bedankt zijn publiek voor hun spaarzame telefoongebruik tijdens de show met een kleine speech. ‘Thank you for being right here, right now, friends.’  

HET MOMENT:
Die bedoelde valse klank in ‘Innerbloom’ komt ook vandaag bij iedereen binnen. Het is een dijk van een liedje, dat ze weten te rekken tot een grote uitbarsting van geluid en licht. Je kunt rekenen op Rüfüs du Sol. Leveren doen ze altijd.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12