steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Nora Fischer opent Nijmeegse Kunstnacht 2018

En ook LUX X DRIFT tijdens Kunstnacht

Zaterdag 22 september 2018 is de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Mezzosopraan Nora Fischer opent de Kunstnacht in de Barbarossa Ruïne in het Valkhofpark. Samen met popgitarist Marnix Dorrestein presenteert ze haar debuutalbum HUSH met eeuwenoude barokliederen vertolkt in een moderne versie.

Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht 2018 gaan LUX en Drift ook voor het eerst de samenwerking aan. Niemand twijfelt meer aan het belang van geluid in een film, maar er echt bij stilstaan doen we zelden. Daarom dagen Drift en LUX de Kunstnacht-bezoekers uit opnieuw te ontdekken hoe krachtig en belangrijk geluid in een film is. Met een live ambientoptreden van Roel Funcken bij de indrukwekkende en beladen dansfilm The Mirror (Guy Weizman & Roni Haver) herontdek je de krachtige combinatie tussen film en geluid.

Programma Nijmeegse Kunstnacht 2018
Aansluitend aan de opening door Nora Fischer is er op 20 culturele locaties een programma verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. De Kunstnacht biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. De locaties hebben een doorlopend programma van 20:30 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen.

Naast tientallen culturele partijen uit Nijmegen worden er ook bovenlokale partijen bij de Kunstnacht betrokken, zoals het regionale productiehuis De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater.

Nachtfeest
De Kunstnacht sluit vanaf 00:00 uur af met een Nachtfeest in de Stadsschouwburg. Met onder andere een dj op het podium van de theaterzaal, kunstwerken in de wandelgangen en live-acts in de theaterfoyer.

Kaartverkoop
Tickets: Passe-partout voor €10 en combi-tickets (incl. afterparty) voor €15. Website: www.nijmeegsekunstnacht.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland