DTRH19: De venusmannetjes van Henge komen ons waarschuwen

Mafste show van het weekend

"Thank you human beings, you look like a fine species!" Wat krijgen we nu, buitenaardse bezoekers? Jazeker. Henge heten ze (zonder Stone), en ze voelen zich welkom op aarde. "Zijn jullie een beetje zuinig op je mooie planeet?"

Wacht even hoor, even processen. Wat hebben we hier precies op het podium staan? Er staan aliens links en rechts achter synths, er zit een moerasmonster achter het drumstel, er staat een robotridder die alleen maar danst. Bands met bandleden die zingen noch een instrument bespelen zijn sowieso goed. En dan is er die frontman, hij is miljarden jaren oud, beweert ie, maar laat je niet in de war brengen door zijn vleselijke verschijning. Zijn ware wezen zit daar boven, zegt hij, terwijl hij naar de bol op zijn hoofd wijst. Die ziet er inderdaad wel uit alsof de waarheid erin opgeslagen is.

Al heeft onze buitenaardse vriend duidelijk geen idee in welke puinhoop hij beland is. Hij verhaalt over de vernietiging op de planeet Venus - de rechter toetsenist komt er vandaan - waar de bewoners het water zo erg lieten opwarmen dat het zo de ruimte in borrelde. Och, wist hij maar dat wij hier op het punt staan hetzelfde te doen. 

Dat komen er twee vrouwen in glimmende zilveren pakken het podium op. Hun hoofden zijn paddenstoelen en ze dansen asynchroon op de spacepop en raverock, waarin razendsnel geschakeld wordt tussen de ideetjes. Verdomd, het is nog goed ook, al zijn halverwege de set de goede ideeën wel een beetje op.

HET MOMENT 
Gelukkig breekt dan de eerste stevige bui van dit weekend los. Dat vinden de meeste mensen vervelend, maar het clubje dat overblijft gaat des te fanatieker helemaal los. Alsof het onze laatste dag op deze aarde is.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12