SoundCloud wordt eindelijk ook een abonnementsdienst

Go+ abo belooft 150 miljoen tracks

Het hing eigenlijk al jaren in de lucht, maar nu gaat het eindelijk gebeuren: SoundCloud wordt een abonnementsdienst, vergelijkbaar met Spotify en Apple Music. De dienst was jarenlang populair door met name dj-sets en dance tracks, maar er was ook gemor over de business kant van het verhaal. Dat hoopt SoundCloud nu op te gaan lossen met een alles-of-niets-poging. De dienst zoals we hem nu kennen wordt opgetuigd met reclame, en daarnaast komen er twee betaalvarianten. 

* SoundCloud Free: Gratis, een aanbod ondersteund door advertenties dat muziekliefhebbers toegang biedt tot SoundCloud's steeds veranderende mix van meer dan 120 miljoen tracks van gevestigde en opkomende artiesten uit de hele wereld.

* SoundCloud Go (€ 5,99 per maand): Het gemiddeld geprijsde abonnement dat luisteraars toegang geeft tot de steeds veranderende mix van meer dan 120 miljoen tracks, zonder reclame en offline.

* SoundCloud Go+ (€ 9,99 per maand): Het premium abonnement dat abonnees volledige toegang tot SoundCloud biedt met een uitgebreide catalogus van meer dan 150 miljoen nummers, zonder advertenties, offline zonder previews.

Daarmee schaart SoundCloud zich definitief naast de andere streaming giganten, die allemaal voor min of meer hetzelfde model kiezen, waarbij SoundCloud hoopt de eigen community als een unique selling point te gebruiken. 

Net als destijds bij Spotify behoort Nederland tot een van de eerste landen waar de betaaldienst uitgerold wordt. SoundCloud Go+ is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Duitsland en Nederland.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12