DTRH19: Zwangere Guy is Belgiës gekste rapper

En daar mogen wij in Nederland best jaloers op zijn

Je zou niet zeggen dat Zwangere Guy pas vorige week aan het programma is toegevoegd. Als afsluiter van de Fuzzy Lop vult de Brusselse rapper namelijk de tent nog voordat de show begint. De Belgen in het publiek (lees: het hele publiek) geven al antwoord op de vraag voordat Guy hem kan stellen in Wie is Guy? El Jefe, El Jefe, allemaal zien ze guy als de gekste.

En de gekste, dat is Guy inderdaad. Zijn maniakale blik laat je vaak afvragen waar het theater stopt en de gekte begint. Halverwege de set worden de praatjes vager en zijn teksten eerlijker, wat het nogal heftig maakt om in het publiek te staan. Is er geen moshpit in de zaal? Dan is die er wel in je hoofd door alles wat Guy over zijn zware jeugd het publiek in spuwt.

Na een iets te lang middenstuk en valse paino-solo’s trekt Zwangere Guy zijn shirt uit om zijn naam nog wat kracht bij te zetten. Tijdens afsluiter R.À.F. gaan vervolgens de pits open en vliegen zweet en Belgen tot buiten de tent in het rond. Is Rwina ook in België een woord? Zo niet, bij deze. Geen Nederlandse rapper die met zoveel eerlijkheid en gekte bij een show als deze in de buurt kan komen.

HET MOMENT
‘Ik wil schedels zien breken’ roept Guy aan het einde van de set. Een beetje grof misschien, maar de bloedende neus die vervolgens de tent verlaat, laat zien hoe goed Zwangere Guy het publiek in zijn macht heeft.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12