3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Wegdromen bij HAEVN in de Apollo

… maar wanneer breekt de zon door?

Hoe beter je druilerige brakke zondag beginnen dan bij de donkere, dromerige muziek van HAEVN? Dat dachten een hoop mensen ook die naar de Apollo zijn gekomen. De band rondom de charismatische zanger Marijn van der Meer maakte een vliegende start in 2015 toen Finding Out More onder de commercial van een automerk kwam. Het jaar daarna speelden ze vele festivals, waaronder ook hier op de Jack Daniel’s stage in Schijndel.

Vorig jaar zagen we dat bij die show wat dynamiek ontbrak en dat het niet verraste. Daar is voor deze show extra aandacht aan besteed, want ieder instrument is goed te horen in de tent (complimenten voor de geluidsman!) en vult elkaar op de juiste momenten aan.

Toch blijkt een set van drie kwartier wat lang met deze donkere muziek. Het voelt alsof het constant bewolkt is en het zou soms even fijn zijn om de zon door te zien komen. De muziek breekt nooit echt open en dat is jammer. Voor veel mensen in de Apollo is dit rustmomentje in de dag het perfecte moment om even de foto’s van de afgelopen twee dagen op Instagram te knallen, appjes te beantwoorden en af en toe even op te kijken naar de band die met de prachtige visuals toch iets heeft om naar te kijken.

Of het erg is dat mensen HAEVN gebruiken als achtergrondmuziek, is niet per se een negatief iets. De muziek schikt zich nu eenmaal perfect als een momentje voor jezelf om even ongegeneerd weg te dromen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12