BKS19: Snail Mail wordt pas laat bezorgd

Nog-net-tiener Lindsey Jordan moet echt even zin maken

Over talenten gesproken: Lindsey Jordan zal nog iets meer dan twee weken als tiener door het leven gaan, maar heeft sinds vorig jaar al een sterk debuut op haar naam met Lush. Zij is de naam achter Snail Mail. Jordan komt uit Ellicott City, vlak bij Baltimore en Washington DC maar zal daar deze periode weinig komen omdat de zangeres/gitariste flink is doorgebroken. Het is dan ook vol in haar tent op Best Kept Secret.

Het wordt ook al snel iets leger. Het zal te maken hebben met de gewone midtempo rock waarmee Snail Mail opent, maar vooral met de prominente verveeldheid. Jordan begint nog net niet te zuchten. Na drie nummers wordt de zonnebril maar op de grond gegooid en wordt wat algemeens gezegd in de great time, beautiful place-regionen. De drie bandleden horen ook bij de club van de hangende mondhoeken. Maar als het materiaal sterker wordt, begint Snail Mail een band te worden die hier wél wil zijn.

Snail Mail past perfect op de 2019-editie van Best Kept Secret waar bij oude en nieuwe bands odes aan de jaren negentig worden gegeven. Bij de gitaarrock van Snail Mail is onder andere Sonic Youth en Pavement te horen, maar de band wordt nergens een kopie. Jordan laat een fractie van geamuseerdheid doorschemeren als het publiek enthousiast op de eerste tonen van ‘Pristine’ reageert. Wat dan ook het overtuigende hoogtepunt van de set wordt.

HET MOMENT
Jordan sluit solo af. Met voorafgaand het verzoek of het publiek echt, maar dan ook echt geen opnames op YouTube wil zetten. Daar vertrouwt ze maar op. Gelukkig, want bij het nieuwe nummer ‘Baby Blue’ is nog even hoorbaar hoe goed de Amerikaanse eigenlijk zingt en speelt. Het duurde efkes, maar uiteindelijk wordt Snail Mail op de juiste plek bezorgd.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12