DTRH19: Frank Carter maakt - letterlijk - muziek voor meisjes

Energiebom geeft Rabbit Hole een schop onder de kont

Frank Carter zat vroeger in hardcore punkband Gallows, maar sinds 2015 kennen we hem vooral van zijn eigen Rattlesnakes. Die zijn een stuk toegankelijker dan Gallows. Nog steeds wel punk, maar meer van het type Green Day: gitaarriffs uit jaren tachtig hardrock, catchy zanglijnen, en vooral heel veel energie. Frank Carter maakt muziek voor meisjes. 

Nee nee, dat is geen suffe seksistische metafoor. Frank Carter maakt letterlijk muziek voor meisjes: na twee nummers stuurt hij alle jongens uit de pit. Alle meisjes in de Fuzzy Lop moeten naar voren komen voor een veilige, elleboogvrije ervaring. "You'll never see a happier moshpit in your life," roept hij voor de tent uit zijn dak gaat. Al snel volgt een wijze les voor wie zich na die opmerking veilig waande: ook meisjes gooien met bier. 

Dan heeft de stevig getatoeëerde Brit de openingsnummers al staand op het publiek gespeeld. Wie hem eerder zag weet ook: dat spelletje van female only moshpits doet Frank Carter al jaren. En dan komt er ook nog zo'n circle pit die begint als polonaise om de hele tent. Ja, je kunt zeggen dat Frank Carter hier alle clichés van de punkbingokaart uitspeelt. Maar als schop onder de kont werkt de energie van Carter hier om half 3 's middags uitstekend. 

HET MOMENT
Vanaf de opkomst met Elton Johns 'Benny and the Jets' (!) knallen Frank Carter & The Rattlesnakes toch zeker een half uur de snikhete tent aan gort, of je de liedjes nou morgen weer vergeten bent of niet. Daarna kakt het wat in met enkele trage post-punk-nummers, maar hitje 'Lullaby' is dan weer goed genoeg om zónder al die trucjes het publiek gek te krijgen. Prima, zo'n schop onder de rabbit hole. 

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12