3voor12 Tilburg

The Ten Bells (en publiek?) ondergaan 'pittige ontmaagding'

Naar ‘Jack the Ripper-café' vernoemde band is live moordend goed

‘’Even een minuut stilte voor het biertje dat net omviel’’, zegt zanger Sven Vek. Gelukkig komt er niets van die minuut stilte; gas erop tijdens deze ‘pittige ontmaagding’ en tevens Pinkpop pre-party. De dudes van The Ten Bells wonnen ‘Nu of Nooit 2016’ in het Limburgse en zijn hiermee de uitverkorenen om Pinkpop 2017 te openen (vervelend…). Maar eerst: Cul de Sac. Het is de eerste keer dat ze in Tilburg spelen.

De band bestaat nog niet zo lang, maar door het level van ‘relaxtheid’ dat de heren op het podium uitstralen lijkt het alsof ze nooit anders hebben gedaan. Er staat echt wat. Op een kelimkleedje. Maar het kleedje lijkt met het inzetten van Mr. 24/7 al snel te veranderen in een vliegend tapijt: stuwende klanken - die soms bijna neigen naar stonerrock - waar je écht niet op stil kunt blijven staan. Zoals ze het zelf omschrijven: ‘vuige, dansbare garage-/bluesrock, met invloeden van Arctic Monkeys, De Staat en Eagles of Death Metal’. Maar mede na het horen van de stem van de zanger, schiet ook de naam Royal Blood te binnen.

De band speelt een vette set met onder andere de catchy nummers Borderpatrol, Watch me Swing en Commence (‘Why are you so gay?’). Veeeeuls te kort alleen, want ze zijn nog geen drie kwartier bezig als I want to lick your face al voor de afsluiter zorgt. Tijd voor een flink album dus!

Verder opvallend: ter afwisseling van het logo op het doek van de bassdrum, staat er een plaat naast de drumkit, met daarop een silhouet. Dat zou de ‘net-terug-van-de-barbierlook’ van de zanger kunnen zijn, ware het niet dat je ook een soort creepy flits van foute pornoacteur Ron Jeremy op je netvlies krijgt; je weet wel, van die ‘Happy Birthday you sexy beast’-kaart. Natuurlijk is Vek wel de jonge, slanke variant. Misschien is het de combinatie van zijn haardos en snorretje? Nevermind. Deze gasten, die hun band vernoemden naar ‘Jack the Ripper-café' The Ten Bells in London, zijn live moordend goed. Pinkpoppers, be ready! 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12