DTRH19: Ronnie Flex mobiliseert de vroege twerkers

Rapper is dit jaar de resident artist

Zou het een keeldrankje zijn of gewoon booze, die glaasjes waar Ronnie Flex er haastig vier van weg tikt, steeds gevolgd door een teug Red Bull? En wat zou effectiever zijn, gezien het weekend dat voor hem ligt? Ronnie is dit weekend resident artist op Down The Rabbit Hole, dus hij moet de kar trekken. Dat het een sneuvelweekend gaat worden staat sowieso al vast. Het is half vier als Ronnie Flex het hoofdpodium opent, en dan hebben we al een hysterische naakte performance en een bende moerasmonsters gezien. En oh ja: Ronnie Flex die op een kar optrad op de camping. De knaldrang druipt van de lijven.

De vrolijke, energieke set van Ronnie met zijn Deuxperience Band voelt soepel en vanzelfsprekend op dit podium. Dat was al zo vanaf het moment dat hij naar die full band formule overstapte, maar eigenlijk is het helemaal niet zo gewoon als het lijkt. Kijk maar naar Frenna, die het begin dit jaar ook probeerde: sloeg totaal niet aan. En vergis je niet, toen Ronnie zich eraan waagde was ie nog helemaal niet zo’n algemeen geaccepteerde popact als nu. Tot dat moment was Ronnie Flex altijd een beetje een rommelige performer, die het meer van energie moest hebben dan van kwaliteit. Dat is nu nog steeds wel een beetje zo, maar de kaders zijn strak en Ronnie werkt er keihard voor.

Vooraan zijn het vooral de dames die hard gaan op Ronnie’s poppy tunes, zoals ‘Fun’ en ‘Come Again’. Logisch, want tot hen richt de rapper zich het meest. Er wordt gedanst, er gaan handen omhoog. ‘Luister dan, ik wil alle dames zien twerken’, zegt Ronnie. En de dames twerken. De heren trouwens ook. Nee, niks te klagen voor een openingsact. Ronnie’s muzikanten spelen als een reggae-band. Soms alleen qua sound, soms ook letterlijk, bijvoorbeeld bij classic ‘Zusje’. Maar het is geen lome set om achterop het veld te hangen. Hij heeft niet voor niets zijn drummer vooraan op het podium gezet, en met ook nog twee percussionisten erbij is het juist bedoeld als energie-injectie.

HET MOMENT
Die energie komt natuurlijk optimaal los bij het gelijknamige liedje, en vrienden vliegen elkaar in de armen bij die kazige Bløf-cover ‘Omarm Me’, maar het is toch ook mooi om te zien dat het publiek hier het allerhardst gaat op de trap-tracks waarmee Ronnie zijn set afsluit: ‘4/5’ en ‘Opgekomen’. Dat belooft wat voor Ronnie Flex’ volgende afspraak met Down The Rabbit Hole, de Flonti Stacks-nacht die voor morgen op het programma staat.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12