BKS19: Krystal Klear is Keizer van de Shazamontdekkingen

Monsterlijk elektronisch archief heerlijk toetje voor Three

Wat er overdag uitziet als een cirkel van zand omringd door houten palen, verandert ’s nachts bij Krystal Klear in een jungle. Als aapjes klimmen jongens die genoeg bier hebben gedronken omhoog om zo neer te kijken op andere daggerende aapjes van alle soorten en maten. Wat verwacht je anders, met 'Theme From S’express' als soundtrack? Kleren gaan uit, tot ver in het veld wordt getwerkt en de Shazamknop wordt op een bijna ongepaste wijze misbruikt. Maar vergis je niet in de sfeer, want die is bijzonder familiair. 

Het was wachten op 'Neutron Dance', hét hitje, bekend uit sets van Job Jobse, Gerd Janson (welke Nederlandse dj eigenlijk niet?), en een van de meest gerade nummers in de ‘Raad de plaat (Track Id?!)’ Facebookgroep. Maar verdorie, Krystal Klear (een Ier die in Amerika woont) is zoveel meer. De dj die draait in clubs als Berghains Panorama Bar en Fabric tot festivals (donderdagnacht nog op Primavera) heeft een monsterlijk muziekarchief dat hij uit alle hoekjes van het elektronische spectrum heeft weten te sneupen, van Kraftwerks ‘Numbers’-achtige breakbeats tot Afrofunk.

HET MOMENT
Soms verschijnt er in je Shazamlijst ook een eigen productie. Die nummers onderstrepen met hun feel-good electronische disco wederom waarom Krystal Klear vaak met Todd Terje vergeleken wordt. Zijn nummer ‘Moonshake Miner’ blijkt het perfecte ritme te hebben voor een groepsmacarena die vanaf een verhoging door een groepje wordt gedirigeerd: de vrijdagnacht van Best Kept Secret 2019 is om los gaan met vrienden en vreemden, en je voeten en hoofd leeg te dansen.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12