3voor12 Gelderland

Nieuwe release: X Raiders - Meat Market

Ode aan een beruchte fetishavond

De Nijmeesge turborockers van X Raiders laten een nieuwe clip en single op het publiek los. 'Meat Market' is geïnspireerd door een bizar feest in het Amsterdamse Club Church. De single is afkomstig van het tweede album Weltschmerz '89 dat vrijdag 31 januari 2020 uitkomt.

In de minifilm, geregisseerd door de Rotterdamse Mikki Sindhunata, presenteren X Raiders een ultieme expressionistische wereld van fabrieken, identiteit en extreem verlangen. "Meat Market is een feest dat voorbij gaat aan zelfs je wildste dromen." schrijft Jaco, bassist van de band. "Het was voor ons de trigger om te denken over wat het betekent om te breken met de norm. En kan je eigenlijk wel breken met de norm? Dit komt ook terug in de stijl en compositie van de single: breken met de norm!" 

Regisseur Mikki Sindhunata schrijft: "We are born with the primal instinct to crave the other human. Desires which need to be buried as we enter a world with rules, routine and judgement. We deal with the weight of identity: physical layers of our existence that we can adapt and multiply endlessly. But oppression of our primal being manifests itself in the extreme. This what I tried to portray: meat-craving humans fabricating themselves, carefully wrapping the authenticity of their existence in plastic."

Weltschmerz '89 is live opgenomen in de Wisseloord Studio's met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) aan het roer. De plaat komt uit op 31 januari en is beschikbaar als digipak inclusief boekje met foto’s en songteksten, of als 180g vinyl inclusief 12″ sheet met foto’s en teksten en is beperkt beschikbaar op wit vinyl. Cd en lp bevatten een exclusieve bonustrack die niet online beschikbaar is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12