BKS19: The Nude Party trekt zonnige outfit aan

Zeskoppige vriendengroep psycht gemoedelijk door de sixties

Gesignaleerd op het festivalterrein: de eerste dansjes van de dag. The Nude Party uit North Carolina mag op de vroege middag openen in de grote Twee-tent. De zon vraagt al om korte broeken en de muziek vraagt om gemoedelijkheid. Het ziet er knus uit, de vijf bandleden vooraan op het podium in hun lichte shirts, met alleen de drummer achter zich. Er wordt in dezelfde microfoon gezongen. De percussionist en de toetsenist zitten bijna bij elkaar op schoot. Het zijn vrienden, and it shows. Ze zijn onder de hoede genomen door The Black Lips-drummer Oakley Munson en hebben hier ook in het voorprogramma gestaan, net als bij King Gizzard, Ty Segall, ga zo maar door. Als deze bands versleten broeken en bezwete shirts zijn, is The Nude Party een fris Hawaii-shirt met vintage look.

Na een kwartier is het gebodene wel duidelijk. The Nude Party is van het heupwiegen met de sfeer van vroeger. Specifiek: de sixties. Het gezelschap put een beetje uit The Rolling Stones, wat van de Velvet Underground. Ze hebben een subtiel psych-randje: het orgeltje van The Doors giert lekker mee. Het gezelschap heeft de sound op orde, maar het is niet altijd helemaal duidelijk waarom The Nude Party nou per se in 2019 moet bestaan. Desondanks: wakker worden in de vroege middag kan uitstekend met dit gebroederlijke zestal.

HET MOMENT
Het lekkerste honkytonk-liedje is tot ’t eind bewaard. Het meezingbare ‘Cheverolet Van’ torent boven de rest van het materiaal uit. Het klinkt als een viering van het bandleven met vrienden, maar behandelt juist de schaduwkant: ‘you'll never make enough money, and no one cares about the things you say, you’re gonna wake up someday, and you'll wish you got a job.’ Als The Nude Party wat vaker nummers als ‘Cheverolet Van’ schrijft, blijft die 9-to-5-angstdroom heus nog een paar jaar uit zicht.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12