3voor12 Gelderland

Simon Mamahit (Disci, Mensen Zeggen Dingen) onderzoekt de toekomst Nederlandse hiphopscene

Talkshow donderdag 26 maart in Brebl Nijmegen

Update 13 maart 2020: De Nederlandse regering heeft donderdag 12 maart in samenspraak met het RIVM aanvullende maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Een van de maatregelen is dat evenementen boven de 100 personen tot en met 31 maart 2020 geannuleerd worden. Deze avond is daarom afgelast. 

Donderdag 26 maart staat Brebl in Nijmegen in het teken van hiphop. Simon Mamahit (Disci, Poppunt Gelderland, Mensen Zeggen Dingen) gaat tijdens zijn talkshow in gesprek met twee opkomende rappers Dani Apeldoorn en Aziz Wrijving over de thema’s en het imago van de Nederlandse hiphopscene. Aafje de Roest heeft een PhD in hiphopstudies en reflecteert op het thema. Daarnaast laten de rappers van Young Talents van zich horen.

Tijdens deze wintertuinsessie zoekt Simon de verbreding op: Hoe gaan makers om met de veranderingen in de scene? Op welke manier ontwikkelen rappers, teksten en het imago van hiphop zich? Wat zegt bovendien de cultuursector, de academie en 'De sector' van deze ontwikkelingen?

Simon Mamahit is rapper, presentator, onderzoeker en beleidsadviseur. In 2012 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en hij tourde door Nederland en Europa in verschillende bands. Hij is al enige tijd actief in beleid met een focus op talentontwikkeling en urban culture.

Wintertuinsessie Simon Mamahit, donderdag 26 maart 2020
Brebl, Waalbandijk 14. Entree: € 7,50 / € 5,- (CJP / Student)
> Tickets

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12