Psychocandy #19: Annelotte de Graaf (Amber Arcades) te gast

Met live-opnames van Nirvana in Villa VPRO (1989)

In Psychocandy hoor je zoals altijd de beste alternatieve muziek van toen en nu, met in deze aflevering exclusieve live-opnames van Nirvana in hun vroege (pre-Never Mind) periode. In Villa VPRO speelden ze op de dag van hun show in Melkweg (1989) een show waarin Cobain himself, terwijl het hartje winter was, blootsvoets door de studio liep, en Lotje IJzermans hem - hoewel ze dat zelf niet kan herinneren - nog geïnterviewd heeft. 

In de rubriek muzikantenmuziek schuift Amber Arcades aan, het alter ego van de Utrechtse muzikante Annelotte de Graaf. Iets meer dan een jaar geleden bracht ze European Heartbreak uit, een alom geprezen plaat die in tijden van Brexit en andere politieke taferelen in Europa nog actueler lijkt te zijn dan op het moment van uitbrengen. Met Lotje IJzermans praat ze over hoe haar werk bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst haar al dan niet heeft beïnvloed bij het maken van de plaat, hoe ze langzaam toewerkt naar een nieuw album en het eraan toegaat in schrijverskampen. Zelf kiest ze een nummer uit van Arthur Verocai, een Braziliaanse componist en muzikant dvan melancholische muziek, die ze leerde kennen door haar Amerikaanse producer Trey Pollard. 

Wil je de Psychocandy podcast luisteren? Dat kan natuurlijk via je podcast-apps: abonneer je hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed. Ook leuk: sinds vandaag op Spotify

Tracklist
Audio Bullys - We Don't Care
Bambara - Serafina
Son Little - About Her. Again
Dawn Penn - You Don't Love Me (No, No, No)
Ciao Lucifer - Why Would I? 
Feet - English Weather
Amber Arcades - Goodnight Europe
Arthur Verocai - Caboclo
Caribou - Home
Cigarettes After Sex - Falling In Love 
Nirvana - Love Buzz 
Bonnie 'Prince' Billy - In Good Faith
Kim Gordon - Air BnB 
Stephen Malkmus feat. Kim Gordon - Refute 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12