3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Winne: Oude mannen, nieuwe generatie

Winne, de man uit Rotterdam die de hiphopscene op de kaart heeft gezet. Nu is hij door de mainstream luisteraars redelijk vergeten, maar een van de The Godfathers van Nederlandse rap hoeft het niet uitbundig te doen. Want als je kan rappen, heb je geen vage shit nodig.

Het is een simpele act – een eerbetoon aan zijn gevallen vriend Feis, die tijdens de jaarwisseling is neergeschoten. Er is weinig voor nodig om de echte fans te kunnen laten genieten. Het is zoals het leven is. De sfeer die heerst is een stille sfeer – er is respect voor deze artiest, meer dan ik normaal zie. En ja, de MC uit Rotterdam is ouder dan de gemiddelde hip-hop artiest, maar wat maakt dat uit voor iemand van deze magnitude.

De nummers volgen elkaar op en komen direct uit het hart. We worden als publiek helemaal meegetrokken. Omhoog getild en wanneer het moet worden we losgelaten en vallen we weer terug op de grond – nadenkend over wat we gedaan hebben. Ik heb genoten van de intensiteit van het optreden en ook ben ik meer waardering voor de emotie achter de muziek gaan krijgen. Een hulde voor het optreden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12